Разбиха група, предлагала проститутки срещу 100 лева

ГДБОП и СДВР разбиха организирана престъпна група, предлагаща проститутки в София. Тя се занимавала с набиране, склоняване и предоставяне на сексуални услуги и трафик на хора с цел сексуална експлоатация.

Претърсени са четири клуба в столицата, в които се предоставят сексуални услуги. За 24 часа са били задържани петима души - управител на нощни барове и четирима охранители в същите заведения. Петимата вече са обвинени за трафик на хора с цел сексуална експлоатация. Двама от тях са задържани за 72 часа, като прокуратурата настоява те да останат за постоянно в ареста. Останалите са пуснати под парична гаранция.

Според събраните до момента данни от лятото на 2014 г. групата е набирала и приемала момичета за сексуални услуги срещу заплащане. Това се е случвало както в нощните клубове, така и на адреси на клиенти. Изяснено е, че обичайната цена била 100 лв., като половината от нея оставала за момичето, предоставящо сексуални услуги. Парите се събирали от охранителите. При разследването са установени и множество жертви на организираната група.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право