20 месеца затвор за врачка, прибрала 7900 лв. за разваляне на магия

Районният съд във Велико Търново е постановил 20 месеца затвор при първоначален строг режим за врачка прибрала близо 7900 лв. от семейство под предлог, че притежава свръхспособности и ще развали черна магия.

Криминалисти от Велико Търново разкрили дръзката извършителка и тя била изправена на подсъдимата скамейка.Разследването по случая започнало в началото на ноември миналата година по жалба на потърпевша.

Тогава 67-годишна жена от село Обединение, Община Полски Тръмбеш се оплакала, че непозната мургавелка я срещнала в старата столица и я заблудила, че ще и развали черна магия, която тегне над семейстовото и. За да прокуди злото обаче трябвало омагьосаната да и дава пари в от август до ноември 2013 г. Врачката обяснила, че през това време ще извършва сложни ритуали и заклинания за разпръскване на неготивната сила. Клиентката повярвала и дала на 25-годишната М.М. от Горна Оряховица солидната сума. Въпреки това бедите в семейството и продължили и пенсионерката разбрала, че е станала жертва на измама.

Разследващите бързо стигнали до извършителката. Мургавата жена е добре известна на полицията и осъждана за джебчийство. М.М. е осъдена да възстанови взетите от потърпевшата сума. Освен това трябва да плати 313 лв. държавни такси и 119 лв. разноски по делото.

Решението подлежи на обжалване в 15-дневен срок пред Окръжния съд в старата столица.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право