Любезен обирджия помогна на баба и избяга с портмонето й

Учтив обирджия помогна на пенсионерка, на която й прилоша в центъра на Шумен, отведе я до болницата, а после нагло я обра.

Трагикомичната случка се разиграла в понеделник и още същия ден криминалисти успели да задържат своя стар познайник Асен А. /31г./. Той излязъл от затвора през месец декември, след като излежал 4 г. за брутален грабеж на друга баба на 77 г.

В началото нищо не предвещавало такава развръзка, защото младият мъж бил много мил към 73-годишната шуменка, даже й предложил мокри кърпички. Придружил я при транспортирането до спешно отделение. След като се свестила, жената била освободена за домашно лечение. В двора на болницата решила да се отблагодари на спасителя си и извадила портфейл, за да му даде дребна сума. Младият мъж само това чакал, издърпал портфейла от ръцете й и побягнал.

По-късно пред полицаите жената обяснила, че са й отнети 200 лева и лична карта.

Към 18 часа злосторникът бил задържан в шуменското село Избул.

Вече бил похарчил парите на доверчивата жена, а ненужния документ захвърлил в центъра на Шумен.

Асен е арестуван и най-вероятно пак ще попадне зад решетките. Той има 7 присъди. При последния грабеж пак нападнал пенсионерка, като видял, че си е взела пенсията, проследил я и направо бръкнал в джоба на якето й. При агресивното нападение я съборил и отнел 300 лв. и мобилен телефон.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право