20 хил. лева глоба за "EVN"

20 хил. лева глоба наложи Държавната комисия за енергийно и водно регулиране на "EVN България електроразпределение"ЕАД. Глобата е за нарушение в процедурата, свързана с подмяната на стар и монтажа на нов електромер.

Нарушението е отпреди 4 години. Но било установено преди 2. А санкцията бе потвърдена от втората и последна инстанция - Административния съд в Сливен, тези дни - съобщиха от съда.

Нарушението било установено при извършен регулаторен одит от ДКЕВР. На 20 март 2014г. представители на комисията извършили проверка в "EVN"-Нова Загора, свързана с работата им в новозагорските села Оризари и Асеновец. Установили, че на 10 октомври 2012 г. е бил подменен стар електромер с нов. Но съставеният от служителите на енергийното дружество протокол не бил подписан нито от клиента, нито от свидетели, които не са представители на "ЕVN".

Първоначално Районният съд в Нова Загора е отменил наказателното постановление. Но Административният съд в Сливен не е споделил доводите на колегите си и е отменил решението им, като е потвърдил наложената санкция. 20-те хил.лева са минималният размер на глобата, предвидена в закона за подобно нарушение. Решението на АС-Сливен е окончателно и не подлежи на обжалване.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Бизнес