Огромни опашки има за лифта в Банско

Огромни опашки се извиват и пред начална кабинкова станция на лифта в Банско.
Това не е ново явление, от години е така поради липса на втора кабинка. За ски сезона сега е пиково време и още от рано сутринта в 7 часа зап очва да се извиват срамните опашки на които чакат туристите, за да се качат да карат ски в планината.

По 3-4 часа се виси, чужденците се дивят какво става. По повод на опашките англичани идващи за първи път изпаднали в паника , те помислилии че е така заради някакви специални антитерористични мерки. Служителите на лифта се чудят какво да обясняват.

„Колоните пред начална станция по нищо не отстъпват на тези пред ГКПП – Кулата. Само дето там гръцките фермери са блокирали границата, а тук липсата на втори лифт е причина за тези задръствания”, шжегуваха се туристите.

„Не е никак приятна такава картина. Това е лош имидж за курорта. Но нищо не зависи от нас. Хора от различни страни висят пред лифта, но пред опашката всички са равни. Очакваме решение на проблема от страна на държавата, но не сме сигурни, че ще се случи. Необходимостта от втори кабинков лифт е очевадна.

Писна ни от напразни обещания”, коментира Иван Обрейков,маркетинг-директор на ски-зоната.

Опашките пред кабинката са заради бума на туристи в курорта Банско. Снегът в Пирин планина и по-евтините нощувки доведоха над 10 000 гости в планинския град. Пълно е с турци, тъй като студенти и ученици са във ваканция.

Най-малко 3000 нашенци са в града тази седмица заради ученическата ваканция у нас. Условията за каране на ски в Пирин планина са перфектни. Пистите са отлично обработени и сняг има достатъчно.

Коментари

Задължително поле