Даниел Митов: Не бавим номинацията за ООН, изиграваме максимално добре шансовете си

"Става въпрос за това да изиграем по максимално добрия начин шансовете си. Всички тези приказки, колко сме били закъснели, идват от хора, които не разбират много динамиката на процеса. Време има", заяви външният министър Даниел Митов, предаде бТВ.

Коментарът му е по повод това, че България още не е обявила номинацията си за генерален секретар на ООН, а АБВ дори заяви, че ще прекрати подкрепата си за кабинета, ако правителството не излъчи Ирина Бокова. Самият Ивайло Калфин също вчера заяви, че България е закъсняла и не разбира защо.

Самата Бокова вчера посочи, че е обидена от клеветническата кампания срещу нея.

Още не е ясно коя ще е номинацията

"Ясно е, че трябва да направим така, че в най-подходящия момент да обявим тази номинация, ние оценяваме шансовете и кандидатурата трябва да бъде обявена в момент, в който ще е най-подходящ за нейния успех", коментира Даниел Митов.

Министърът обясни, че МВнР не е единствената институция, а има други, много по-важни институции, които трябва да си кажат думата преди да бъде изпратено писмото с българската номинация. Митов обаче заяви, че МВнР е подготвено да даде пълна подкрепа за българската кандидатура и да вложи всичките си усилия и ресурси, за да я защити, която и да е тази кандидатура.

Той посочи също, че с Ирина Бокова имат редовен диалог. Другото спрягано име е Кристалина Георгиева.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини