„Левски“ още търси деветка

„Левски“ продължава да се надява да вземе нова деветка въпреки напразните двумесечни усилия и затварянето на трансферния прозорец в десетки държави. На „Герена“ имат заделени около 200 хиляди евро за трансферна сума за ключовия пост.
Спортният директор Георги Иванов тактически правилно обяви с цел да тушира напрежението, граничещо с подигравки: „Левски“ се отказва от търсене на централен нападател на всяка цена. Единственият шанс за привличане на нов е, ако млад и перспективен чужденец приеме оферта, която клубът вече е изпратил. Не сме конкурентоспособни, щом отправяме оферта, а втородивизионни турски отбори я вдигат двойно (за Ламин Диара - б.р.). Приоритет през пролетта ни е класиране за евротурнирите. Джъстин Менголо ще играе централен нападател или някой от другите нападатели, с които разполагаме.“
Показателно – Гонзо не говори за титла...
Треньорът Стойчо Стоев отказа да бъде взет таран от скромна класа, а останалите десетина предпочетоха други отбори. Вариантите нататък са няколко. Харченето на 200 хиляди евро за трансфер е малко вероятно, но теоретически възможно - например в посока Бразилия. По-вероятно е пристигането на свободен агент. Още по-реална е възможността „Левски“ да играе в схема с фалшива деветка - с халфовете Мигел Бедоя, Мехди Бурабия или крилото Франсис Нар напред. А най-вероятно ще се разчита на новака Менголо, който в кариерата си е бил предимно дясно крило, а засега не е играл и в контролите.
Още през декември 2014-а, при първата офанзива за камерунеца, Гонзо прие, че африканецът има качества и за острие тип Гара Дембеле - с добра линейна скорост, „наглост“, умение за битка един на един.
Крилото Лесли де Са няма да играе в „Левски“. Холандецът бе предложен на „Герена“ още през ноември, собственост е на „Аякс“ и е под наем в елитния „Вилем II“ с договор до юни. Тогава изтича и контрактът на футболиста с 4-кратния еврошампион. „Левски“ обаче не се договори с „Аякс“ и взе Менголо за ново дясно крило. Де Са остава в списъка и може да бъде привлечен през лятото като свободен агент. Той има 13 мача и 1 гол за „Аякс“.

Иде вратар със 7 мача за Конго
Конгоанецът Кристофър Мафумби (21 г.) от „Верея“ идва днес на проби в „Левски“, след като се провали трансфер на вратаря във френския „Троа“. Африканецът има 7 мача за родината си м.г., включително в 2 световни квалификации. Мафумби дойде във „Верея“ от френския „Льо Понте“ (IV лига).
„Левски“ може да вземе и крило.

Коментари

Задължително поле