Мъж заключи опасен крадец в мазето си

Изпечен апаш нахлу в мазето на мъж от Монтана, но извади лош късмет и преди да избяга с плячката си, бе заловен от стопанина, заключен в зимника и предаден на полицията.

Екшънът се разигра във вторник вечерта в блок „Огоста” в областния град. 57-годишният Пламен А. слязъл към 20 часа в мазето си за продукти, но при опита да отключи секретната брава неизвестен подпрял отвътре вратата и не го пуснал. След няколко безуспешни опита да влезе в мазето си и да спипа крадеца, стопанинът се ядосал, врътнал ключа и запрял апаша в импровизираната килия. После се обадил на тел. 112 и в блока пристигнал патрул на МВР.

Полицаите влезли в мазето и задържали обирджията – 53-годишния Венчо М. от Видин. Мъжът е криминално проявен и е извършвал удари из цяла България, казаха криминалистите. От 1998 г. досега срещу апаша има 10 заявителски материала за различни престъпления и 13 присъди, уточниха от Областната дирекция на МВР.

Обирджията е лежал в затвора заради кражби в Поморие, Русе, Сандански, Попово, Монтана и Видин. През 2005 г. Венчо бил осъден на 7,5 г. затвор за секс с малолетна в Стара Загора. Сега апашът е задържан за 24 часа и срещу него е образувано поредното досъдебно производство. Изяснява се дали е извършил и други кражби в града и района. Междувременно неизвестен засега апаш задигна от друго мазе в Монтана 140 литра вино, 50 литра ракия и 35 буркана с месо.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право