Дадоха на съд наркопласьор и негов клиент

Окръжната прокуратура във Велико Търново внесе в съда обвинителен акт срещу двама мъже за придобиване и разпространение на амфетамин.
Наркопласьорите ще отговарят за престъпното деяние, в което били уличени на 6 ноември 2014 г в Горна Оряховица. Добромир Б. бил спипан, докато продава на Веселин П. 0,84 грама амфетамин на стойност 25 лв.

Обвиняемият Добромир Б. е осъждан седем пъти за кражби, измами, престъпление по транспорта и за разпространение на наркотични вещества. Занимавал се е с търговия на амфетамин и марихуана в района на Горна Оряховица. За връзка с клиентите си използвал мобилни телефонни. От съображения за сигурност в телефонните разговори за уговаряне на сделките, пласьорът и купувачите не назовавали директно наркотичното вещество, а говорели с кодирани изрази за количеството и вида на наркотика. Първо се срещали, за да се уговорят, а по-късно се стигало до сделка. Цената на пликче с доза амфетамин била 20 лв , а топче марихуана - 10 лв.


Веселин П.разбрал, че Добромир Б.продава наркотик и решил да си закупи за лична употреба амфетамин. Така по познатата схема се сдобил на няколко пъти с амфетамин. На 6 ноември 2014 г отново се снабдил с амфетамин от наркодилъра, но веднага след това бил спрян за проверка и задържан от органите на МВР.
Предстои насрочване на делото за разглеждане от Окръжния съд във Велико Търново.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони