Катастрофиралият БГ автобус се връщал от учителски семинар в Охрид, шофьорът заспал зад волана

Българският автобус, който катастрофира късно снощи в Македония, се е връщал от семинар в Охрид. 38-годишният шофьор е изгубил контрол над автобуса и машината се обърнала в дере край пътя. Според разкази на пътуващите през нощта шофьорът е заспал, предаде бТВ.

В автобуса е имало 42-ма пътници, по списък са 43-ма. Шестима от ранените, които са в най-тежко състояние, са откарани до болницата в Крива Паланка и чакат превоз, за да бъдат откарани направо в София. Ранени са и още четирима, но те са без опасност за живота.

Според македонски издания са ранени 26 души, четирима от които са в тежко състояние. Според МВнР ранените са 10.

Според външно автобусът е собственост на българска фирма и е превозвал български учители от Национална Финансово-стопанска гимназия, които са се връщали от семинар в Охрид. С тях не е имало ученици. Директорът на гимназията Иван Арсов каза, че тежко пострадали няма. Повечето са с натъртвания и одрасквания.

По разкази на пътници туроператорската фирма е от Варна. Консулът ни е на мястото на произшествието от снощи, за да окаже необходимата подкрепа, заявиха от Външно министерство.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини