ВКС потвърди отредени общо 35 г затвор за роми от Буковлък за опит за убийство

Върховния касационен съд /ВКС/ потвърди, произнесените от Окръжния съд в Плевен осъдителни присъди от общо 35 г затвор за Спартак Васков Петров, Васко Петров Митов и Спартак Петров Митев от Буковлък за извършен от тях опит за убийство. Заради злодеянието двамата от участниците са наказани с по 15 г лишаване от свобода, а на Спартак Петров, който е извършил деянието като непълнолетен, отива за 5 г в килията.

Присъдите са произнесени за случай, при който в масово меле между два ромски клана са били ранени седем души.Екшънът се разиграл на 10 март 2011 г като Спартак Петров е действал в съучастие като извършител с братята Васко Митов и Спартак Митев, които са негови баща и вуйчо. Непълнолетният ром направил опит умишлено да умъртви с ловна пушка 12 калибър Мариян Цветанов и малолетната В.Ц. като в саморазправата се включили също въоръжени с пушки и по-възрастните му роднини.

Тримата осъдени предварително се били снабдили с две ловни пушки и боен пистолет и нападнали дома на пострадалите от семейството на Мариян Цветанов. При стрелбата били покосени седем души. За трима от тях причинените увреждания са застрашили живота им, като без навременна и висококвалифицирана медицинска помощ фаталният резултат е бил възможен и реален.
Присъдата е окончателна и е приведена в изпълнение. Тримата осъдени са задържани и отведени в затвора в Плевен.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право