Запалиха форда на прокурорка от Пазарджик

Личният автомобил "Форд Кугър" на прокурор Васка Наскова от Районна прокуратура-Пазарджик е бил запален в сряда около 3:45 часа сутринта пред жилищния й блок на улица "Бенковска" в областния град.

Съседи на Наскова са подали сигнала за горящия автомобил на тел. 112 и на място веднага са пристигнали екип на пожарната и оперативно-следствена група от Областната дирекция на МВР.

По случая е образувано досъдебно производство срещу неизвестен извършител за престъпление по чл. 330, чл.2, т. 2 от НК. Делото се наблюдава от Окръжна прокуратура-Пазарджик, уточни нейният говорител Димитрия Ганчева.

Фордът е 17-годишен, а нанесените материални щети са доста сериозни. "Разследването е за палеж. Надяваме се да стигнем до извършителите, но на този етап е много рано за резултати", коментира Димитрия Ганчева.

Това е втори случай през последните 6 месеца със запален личен автомобил на прокурор от Районна прокуратура-Пазарджик, след като през септември 2015 г. пострада нейният председател Георги Кацаров. Все още по случая с Кацаров няма привлечен обвиняем.

Коментари

Задължително поле