Ненчев потушава скандала в "Интендантско обслужване", обеща работа за 3 години на шивачките в Калофер

Министърът на отбраната Николай Ненчев пристигна в сряда следобяд в Калофер, за да се срещне с шивачките от държавното предприятие "Интендантско обслужване" ЕАД и ги увери, че ще имат работа през следващите 3 години по договор за новите облекла на Българската армия за 20 млн.лв.

По-рано през деня военният министър покани в София представители на протестиращите втори ден в защита на своя уволнен шеф Ганчо Караджов служители, за да ги с мотивите за смяна на изпълнителния директор и с финансовия баланс на дружеството със 100% държавно участие. Шивачките обаче отказаха с мотива, че нямат инициативен комитет и протестът им е спонтанен и от своя страна поканиха военния министър при тях в Калофер.

Няколко часа по-късно той пристигна в предприятието, за да се опита да спре планираната от шивачките блокада на подбалканския път Бургас - София след края на работния им ден. По време на срещата Николай Ненчев не даде отговор на въпроса на протестиращите дали е готов да върне обратно на работа досегашния изпълнителен директор Ганчо Караджов. Самият той съобщи, че няма да обжалва решението на принципала да бъде сменен с Емил Стоянов Ботов, който досега работел в охранителна фирма към Министерството на отбраната, но не приема мотивите за рокадата - лошо управление и слаби финансови резултати. "Министър Ненчев е подведен от някои свои съветници, които отдавна се опитват да ме сменят", твърди Ганчо Караджов. Той оспорва изнесената от МО информация за дългове от 3,4 млн.лв. на "Интендантско обслужване" ЕАД в Калофер.

Според досегашния шеф предприятието е на "червено" с 1,3 млн.лв. и то предимно стари задължения, които той наследил от предшествениците си. През последните 2 години имало поръчки не само от принципала в лицето на МО, но и от чужбина - Германия, Чехия, Италия, Кувейт и други държави. Процедурата по смяната на изпълнителния директор е задействана още в понеделник и до края на седмицата промяната ще бъде вписана в Търговския регистър.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини