Дневен хороскоп на Алена за четвъртък, 17.10.2019

На 17 октомври 2019 да почерпят

Възрастен мъж се самоуби с преработен пистолет в Бургас

Фермери блокираха магистралите в Нидерландия

Сирийски правителствени войски са влезли в северния град Кобане край турската граница

Британската телевизия пуска канал без новини за Брекзит

Турция готова на санкции от САЩ Кремъл иска да е посредник между Дамаск и кюрдите

Тръмп: Конфликтът в Сирия е между Анкара и Дамаск и те трябва да си го решат

Голям пожар изпепели склад за кабели в Плевен

Голи тела обитават „Къщата на София”

Лозан Панов потъпква законите, професионалния дълг и чест

Съветът за сигурност на ООН: Има риск от „разпръскването“ на пленени дейци на „Ислямска държава“ в Сирия

„Черна роза“ вече и на българския екран

Започва изграждането на скейтпарк в Стара Загора

Всеки пети българин мизерства

Ненчев потушава скандала в „Интендантско обслужване“, обеща работа за 3 години на шивачките в Калофер

Министърът на отбраната Николай Ненчев пристигна в сряда следобяд в Калофер, за да се срещне с шивачките от държавното предприятие „Интендантско обслужване“ ЕАД и ги увери, че ще имат работа през следващите 3 години по договор за новите облекла на Българската армия за 20 млн.лв.

По-рано през деня военният министър покани в София представители на протестиращите втори ден в защита на своя уволнен шеф Ганчо Караджов служители, за да ги с мотивите за смяна на изпълнителния директор и с финансовия баланс на дружеството със 100% държавно участие. Шивачките обаче отказаха с мотива, че нямат инициативен комитет и протестът им е спонтанен и от своя страна поканиха военния министър при тях в Калофер.

Няколко часа по-късно той пристигна в предприятието, за да се опита да спре планираната от шивачките блокада на подбалканския път Бургас – София след края на работния им ден. По време на срещата Николай Ненчев не даде отговор на въпроса на протестиращите дали е готов да върне обратно на работа досегашния изпълнителен директор Ганчо Караджов. Самият той съобщи, че няма да обжалва решението на принципала да бъде сменен с Емил Стоянов Ботов, който досега работел в охранителна фирма към Министерството на отбраната, но не приема мотивите за рокадата – лошо управление и слаби финансови резултати. „Министър Ненчев е подведен от някои свои съветници, които отдавна се опитват да ме сменят“, твърди Ганчо Караджов. Той оспорва изнесената от МО информация за дългове от 3,4 млн.лв. на „Интендантско обслужване“ ЕАД в Калофер.

Според досегашния шеф предприятието е на „червено“ с 1,3 млн.лв. и то предимно стари задължения, които той наследил от предшествениците си. През последните 2 години имало поръчки не само от принципала в лицето на МО, но и от чужбина – Германия, Чехия, Италия, Кувейт и други държави. Процедурата по смяната на изпълнителния директор е задействана още в понеделник и до края на седмицата промяната ще бъде вписана в Търговския регистър.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.