Психичноболен държа майка си 10 часа за заложник в Пловдив

Психично болен 34-годишен пловдивчанин държа собствената си майка за заложник близо 10 часа във фамилното жилище на бул. "Свобода" в града под тепетата, преди възрастната жена да бъде освободена от спецполицаи.

Семейната драма се разигра в сряда между 6 и 16 часа, а сигналът за нея е бил подаден още рано сутринта на тел. 112 от съсед на семейство Странджеви, който чул силни викове и писъци от апартамента им и позвънил, но никой не му отворил вратата.

34-годишният Георги Странджев, който бил криминално проявен и съден за притежание на наркотици, но се разминал с присъда, тъй като страдал от психично заболяване и имал картон в психодиспансера, не отворил вратата и на пристигналите на място полицаи.

На тяхна помощ се притекли отряд от Специализираните полицейски сили и психолог от Областна дирекция на МВР. Той часове наред преговарял с похитителя и успял да го убеди да отвори сам вратата и се предаде, за да не стига до разбиването й със сила.

След като щракнали белезниците зад гърба на Георги, полицаите оказали помощ на майка му Веска, която се разминала само със силен уплах от преживения 10-часов тормоз и домашен терор.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини