Нова драма при реформаторите - партията на Исмаилов клати стола на министър Ненчев

Част от Реформаторския блок в лицето на Народна партия "Свобода и достойнство" може да снеме доверието си от министъра на отбраната Николай Ненчев заради конфликта му с неговия заместник Орхан Исмаилов, съобщи в предаването на бТВ „Лице в лице“ председателят на НПСД Корман Исмаилов.

В началото на седмицата се разбра, че Ненчев обединява две дирекции в МО - „Инфраструктура на отбраната“ и „Отбранителна аквизиция“, като новото звено ще бъде ръководено от другия заместник-министър Десислава Йосифова. По този начин „Инфраструктура на отбраната“ се отнема от Орхан Исмаилов, който е във ведомството от квотата на НПСД.

Корман Исмаилов обясни, че от това действие на Ненчев била недоволна и Меглена Кунева в качеството си на вицепремиер.

За просветното министерство

Исмаилов коментира и ситуацията в Министерството на образованието.

„ДСБ опита да подчини министъра (подалия оставка Тодор Танев – б.а.), а имаше и силна атака от страна на ДБГ – но и двете формации не успяха. Накрая се случи изкуствения скандал с учебните програми“, каза депутатът.

Попитан защо днес е подкрепил Меглена Кунева за нов просветен министър, лидерът на НПСД отговори: „Г-жа Кунева беше единствената кандидатура. След като нямаше друга, за кого да гласувам? За мен тя е достоен човек, от гледна точка на това, че никой не може да забърка името й с корупция и некомпетентност. Опозиционното крило в Реформаторския блок излезе с неразбираема позиция. Ситуацията, в която се намира РБ, е заради конкуренцията за повече влияние между ДБГ и ДСБ. Важно е има ли ресурс за укрепване на Блока, или ще е ходене по мъките“

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика