8 пъти по-малки заплати в "Южен поток"

Почти 8 пъти по-малки заплати ще вземат шефовете в „Южен поток България“ според решение на акционерите, публикувано в Търговския регистър.

Вместо досегашните над 7600 лева те ще получават по 500 евро на месец, или 977,91 лева. Предложението е направено от Българския енергиен холдинг, който държи 50% в компанията и е подкрепено от другия акционер - руската „Газпром“.

Общото събрание е освободило от поста изп. директор на „Южен поток България“ Димитър Гогов. Според източници на „Труд“ самият той е поискал да си тръгне. Мястото му в съвета на директорите ще заеме Георги Добрев, който е член и на съвета на директорите на АЕЦ „Козлодуй - Нови мощности“. За изп. директор е избран досегашният член на борда Борислав Янакиев.

Общото събрание на „Южен поток“ е решило също така да прекрати договорите с три от фирмите си изпълнителки - „Газтек“, „Маркет сървис“ и „Дикрил консулт“. Компанията ще сключи договор за депозит с държавната Българска банка за развитие.

В момента дружеството съхранява в банката целия си записан капитал от близо 400 млн. лева.

До 2014 г. „Южен поток България“ е изхарчила близо 40 млн. лева за покупка на земи, дълготрайни активи и разрешителни. Дружеството отчита загуба от 15,25 млн. лева.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Бизнес