Температурни рекорди в страната днес, от утре започват валежи

Велико Търново подобри температурния рекорд за днешния ден с рекордните 24.2 градуса. В Ловеч също е било изключително топло - 23.6 градуса. Дори в традиционно студените части по Северното Черноморие е било сравнително топло времето, като на нос Калиакра са отчетени 13 градуса. В Бургас пък е било точно 20 градуса, в Ахтопол 19. Над 20 градуса е била температурата още в Сандански, Благоевград, Шумен, Враца, Добрич, Видин, съобщиха от НИМХ, цитирани от БГНЕС.

По-рано днес в 14 ч. температурите в страната бяха между 11 и 21 градуса. Най-студено беше по планините, но и по Черноморието бяха по-ниски температурите от тези във вътрешността на страната. На нос Шабла бяха измерени 10 градуса в 14 ч. следобед, в Ахтопол температурата беше 11 градуса, 13-14 градуса беше в Гоце Делчев, Пловдив, Карнобат, нос Емине. Най-топло беше в Западна и Северна България. 21 градуса в 14 ч. показваха термометрите във Велико Търново, Шумен, Благоевград и Видин.

В София температурата в 14 ч. беше 16 градуса. В София температурата днес е била 18.8 градуса. Утре ни очаква съществена промяна на времето като преди обяд ще се усили вятърът и от северозапад ще започне да нахлува студен въздух. Ще започнат и валежи от дъжд в Западна България, които вечерта ще преминат в сняг по високите полета и части от Северна България.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини