Дъжд и студ от днес

Дъжд и студ ще нахлуят в страната днес. Преди обяд в Източна България ще продължи да духа умерен югозападен вятър, а в останалата част от страната вятърът ще се ориентира от северозапад, ще се усили и с него ще започне да нахлува студен въздух.

Към 14.00 часа температурите ще бъдат в широки граници: от 4-6° в северозападните райони, до 16-17° на места в Източна България. Облачността ще се увеличава и вплътнява. Около обяд в Западна България ще завали дъжд, като до края на деня валежите ще обхванат по-голямата част от страната. С понижението на температурите, вечерта дъждът в Предбалкана, Лудогорието и високите полета на Западна България ще премине в сняг. Такава е прогнозата за времето, съобщи за Агенция „Фокус” дежурният синоптик Красимир Стоев от Националния институт по метеорология и хидрология към БАН.
През нощта срещу петък валежите ще продължат, ще бъдат и по-значителни по количество, почти навсякъде ще са от сняг, ще се образува и снежна покривка. Застудяването ще продължи.

По Черноморието преди обяд ще духа умерен югозападен вятър, който след обяд ще се ориентира от запад-северозапад, ще се усили и с него ще започне да нахлува студен въздух. Преди обяд ще има и слънчеви часове, но облачността ще се увеличи и до края на деня ще завали дъжд. Максималните ще между 13° и 17°. Температурата на морската вода е 7-8°. Вълнението на морето е 2-3 бала.

И над планините облачността ще се увеличи и вплътни. Около обяд в масивите от Западна България ще започнат валежи, които до края на деня ще обхванат и масивите в останалата част от страната. Ще завали дъжд, който бързо ще преминава в сняг. Ще духа силен до бурен югозападен вятър, който до вечерта ще се ориентира от северозапад. Ще нахлува студен въздух и температурите ще се понижат - на 1200 метра максималната ще е около 7°, а на 2000 метра - около 0°, но ще застудее още.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Времето