Русенски талант ще дефилира в "Нощ на звездите"

Талантливият пианист от Русе Николай Димитров ще дефилира във феноменалното цирково и спортно шоу "Нощ на звездите". Осмокласникът от Националното училище по изкуствата в крайдунавския град е сред победителите във вариететния спектакъл на Енчо Керязов и Йордан Йовчев, който ще се случи на 24 февруари т.г. в столичната зала "Арена Армеец".

Роденият талант е номиниран и за "Млад музикант на годината" в кампанията "Музикант на годината" на предаването "Алегро Виваче" на БНР. Гласуването продължава до края на февруари т.г.

Николай Димитров репетира усилено за предстоящата му изява в прочутата зала „Карнеги хол“ в Ню Йорк. Като носител на първа награда от Международния конкурс „Американ протеже“ той ще се представи в гала концерта за Великден.

В края на 2014 г. роденият талант предизвика фурор в Ню Йорк. Той свири два пъти в една вечер - индивидуално и като дуо с Йоана Делимаркова. Отвъд океана русенчето изнесе и концерт с партньорката си в българското консулство.
М.г. 14-годишният виртуоз обра овациите и на гала концерта на лауреатите от международния конкурс „Grand Prize Virtuoso-Paris“ в студиото на националната опера „Бастилията“. Той представи българската клавирна школа сред участници от над 20 страни по света.

Коментари

Задължително поле