Дневен хороскоп на Алена за неделя, 20.10.2019

На 20 октомври 2019 да почерпят

Йордан Радичков давал зайци като автограф на цялата дружина

„Левски“ измъкна трудна, но важна победа на „Герена“

Треньор обезвреди въоръжен ученик с… прегръдка (ВИДЕО)

Тео Ушев с нова номинация за „Оскар”

Рафаел Надал се ожени

Италианец, воювал с кюрдите срещу ИДИЛ: Турската офанзива ще възроди Ислямска държава Турците унищожават бойците, които изстрадаха толкова много за света, казва Клаудио Локатели

Един милион протестираха срещу Брекзит в Лондон

Внезапна сърдечна смърт покосила 15-годишната ученичка от Димитровград

Апатит наш насущний Съдържа се в костите и зъбите

Първанов: Отстъпили сме прекалено много на Македония

Испанският премиер отхвърли призива на лидера на Каталуния за диалог

Дмитрий Медведев: Газопроводът „Турски поток“ е изгоден за цяла Европа

Полицаи обискираха дома на кмета на Несебър Цял ден в града се провежда специализираната акция

В бившия хотел на Ванко 1: Интелигентна система вече управлява трафика в Пловдив

Пловдив ще има първия в България единен център за управление на трафика и градския транспорт и за видеонаблюдение на уличната мрежа от Областна дирекция на МВР, като те ще бъдат ситуирани на едно място и ще имат връзка помежду си в реално време.

Това съобщи кметът на града под тепетата Иван Тотев при промотирането на новия център за интелигентен транспорт на шестия етаж в бившия хотел на рапъра Ванко 1 на бул. „Шести септември“.

„Едва ли тази система с интегриран подход има аналог в страната. В транспортния проект ние избрахме да инвестираме в интелигентни системи, които ще подобрят средата на живот в Пловдив, ще имаме по-бърз трафик и по-малко произшествия“, коментира кметът Тотев.

Центърът за управление на трафика ще обменя непрекъснато информация с центъра за управление на градския транспорт, за да може светофарите да съобразят с движението на автобуси.

В помещението на Центъра за управление на трафика ще се нанесе и звеното на ОД на МВР, което ще наблюдава видеокамерите. Трафикът ще се наблюдава на видеостена с размери 3.20х1.20 м с 15 монитора и 3 големи екрана, които предават информация от 15 възлови кръстовища с 360- градусови камери. В центъра ще работят шестима трафик инженери, които могат да взимат решения за ръчно управление на трафика, освен със софтуера.

Интегрирането на системите за управление и видеонаблюдение дава възможност не само за оптимизиране на транспортните потоци, но и за превенция на ПТП-та и управление на светофарните системи. На мониторите се вижда абсолютно всичко до най-малкия детайл – от регистрационни табели до гримиращи се суетни шофьорки, пушещи или говорещи по мобилни телефони водачи на автобуси.

Камерите поддържат различен брой аларми и ако има ПТП на дадено кръстовище, самата камера ще сигнализира да се реагира бързо. Общата стойност на Центъра за управление на трафика в Пловдив е 6 223 620 лева. В тази сума са включени светофарните уредби на 42 кръстовища, 8 пешеходни светофара и ремонт на тротоарите за осигуряване на достъп на хората с увреждания. Новият център е част от проекта за модернизация и развитие на устойчив градски транспорт в Пловдив за 40 889 885,91 лв.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.