Доживотен затвор за бащата Пламен, убил дъщеря си Пламена навръх Великден

Апелативният съд във Велико Търново постанови доживотен затвор за баща от Русе, който уби дъщеричката си. С решението втората инстанция изцяло потвърди становището на Окръжния съд в Русе, който призна Пламен Петров за виновен в това, че на 20 април 2014 г. умишлено умъртвил рождената си дъщеря Пламена. Убийството е извършено по особено мъчителен начин за детето и с особена жестокост.

Зверството бе извършено на Великден през деня, в семейния апартамент в блок "Мура" в кв. "Здравец" в Русе след избухнал скандал. От обвинителният акт станаха известни ужасяващи подробности за начина, по който 7-годишната Пламена е издъхнала след зверски побой, защото не можела да чете добре.

Момиченцето е бито по цялото тяло с ръце, крака, с метла и с точилка. Според съдебно-медицинската експертиза причина за смъртта е разкъсване на сърдечния мускул.

Садистът смазва от бой дъщеричката си в апартамента им в бл. "Мура" пред очите на по-малката й сестричка Десислава /5 г./. Веднага след инцидента момиченцето е прибрано в социален дом под полицейска закрила.

Биологичната му майка Деница Атанасова иска да си го вземе, ако Агенцията за закрила на детето одобри молбата й. След развода с Пламен съдът й отнема родителските права. Втората му съпруга Емилия също поиска и получи развод. Тя няма претенции за издръжка към бившия си мъж и след арестуването му живее при родителите й в Шумен.

Мащехата - Емилия е обвинена, че не е направила нищо, за да спре побоя. През цялото време тя седяла на компютъра си и безучастно наблюдавала кървавата саморазправа. Заради това тя е наказана с пробация. Мерките по нея са задължителна регистрация по настоящ адрес за срок от 6 месеца с периодичност 2 пъти седмично, задължителни периодични посещения при пробационен служител за 6 месеца и безвъзмезден труд от 150 часа.

Решението подлежи на обжалване в 15-дневен срок пред ВКС.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право