Тенисистките удариха и латвийките в Израел

Националките по тенис си гарантираха мястото в първа група на зона Европа/Африка от турнира за „Фед къп“ - неофициално световно първенство, като победиха Латвия с 2:1. Така нашите няма да бъдат последни, но могат да се борят за влизане в по-горната група в днешния мач с тима на Белгия, който ще реши първото място и класирането на полуфинал. Финалистите от Ейлат ще играят плейоф за влизане във втора Световна група.


Срещу латвийките победното начало даде Елица Костова с 2:6, 6:3, 6:3 над Диана Марчинкевица. Успеха подпечата Цветана Пиронкова с 6:0, 6:2 над намиращата се със седем места по-напред от нея в ранглистата Йелена Остапенко. На двойки Диа Ефтимова и Изабелла Шиникова загубиха с 6:4, 0:6, 5:7 от Марчинкевица и Остапенко.


Същевременно на мъжкия турнир Garanti Koza Sofia в „Арена Армеец“ водачът в схемата Роберто Баутиста Агут достигна четвъртфиналите без минута игра. Испанецът почива в първия кръг, а във втория неговият съперник Филип Краинович (Сърбия) се отказа преди началото на срещата. В спор за място на полуфинала Агут ще играе с французина Адриан Манарино.


Вторият в схемата Виктор Троицки стартира безпроблемно с 6:4, 6:3 над германския квалификант Даниел Брандс. 29-годишният сърбин, който победи Григор Димитров на финала на турнира в Сидни през януари, ще срещне победителя от завършилия снощи двубой между Филип Колшрайбер (Германия) и Дамир Джумхур (Босна и Херцеговина).

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт