Спасиха две чужденки, изгубили се близо до Рилския манастир

Стотици на протест за седма поредна вечер в Барселона

Взривиха големи строителни кранове в САЩ (ВИДЕО)

Какво направили хакерите, след като видели доходите на 5 млн. българи?

Над 9 млн. лева са раздадени за дезинфекция на личните стопанства срещу чумата по свинете

Младеж е загинал, а трима са ранени при тежка катастрофа в Златица

Кристин Лагард: Брекзит ще се отрази на благосъстоянието на някои страни

Турция очаква САЩ да улеснят изтеглянето на кюрдските отряди от Северна Сирия, или ще възобнови операцията

Съседски спор за силна музика е причина за убийството в Лисец В селото тръгна подписка в подкрепа на стрелеца Валентин Василев

Как да преборим бедността предлагат трима учени “Не предполагай, а изпробвай” е мотото на лауреатите за 2019 г.

Владимир Тодоров, БАПК: Листовките за изпита по кормуване са пълни с безумици

Наказателният спецсъд ще заседава по делото срещу Баневи

Проф. Пламен Киров пред „Труд“: Лозан Панов прекали с опита за грубо вмешателство и натиск върху съдии Съвсем естествено министърът на правосъдието отказа да предложи кандидатура за главен прокурор

Производител на кори за яйца е източник на оцветени води с неприятна миризма в река Русенски Лом

Гърция мести 700 мигранти от остров Самос

Запорираха сметките на община Видин

Наложиха запори на сметките на община Видин, съобщиха от кметството в областния град. Запорите са наложени от две видински фирми – ЕТ „Витан-Ж-Тодорка Младенова“ и „Марс“ ООД. Запорното съобщение от частен съдия-изпълнител е на общ размер от 20 469 лв. за първата фирма и 518 295 лв. за другата.

„Натрупаните суми, които общината дължи на „Марс“ ООД бяха включени в решение на Общинския съвет от ноември миналата година за разплащане на просрочени текущи задължения за предоставяне на публични услуги за местни дейности. Според него част от тези просрочени задължения трябваше да бъдат изплатени по силата на сключено споразумение“, поясниха от общината.

По този повод кметът Огнян Ценков е провел среща с представители на фирмата, след което е изготвена и изпратена покана до „Марс“ ООД за уточняване параметрите на документа. Вместо обаче очакваното подписване на споразумение, то от фирмата отговарят с налагане на запор.

„Ръководството на община Видин е изненадано, че се предприема такава мярка, след като са водени разговори и счита, че подобна стъпка не е в полза и на двете страни. Съгласно решението на Общинския съвет, на „Марс“ ООД трябваше да бъде изплатена сумата от 159 251 лв., която представлява част от просрочените задължения“, заявиха още от общината.

Както писа „Труд“, в началото на своя мандат новото общинско ръководство наследи близо 21 млн.лв. дългове. За справяне с тежкото финансово положение бе изготвена оздравителна програма. Общината получи безлихвен заем от държавата от 2 млн.лв., за да разплати най-неотложните си плащания.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.