Запорираха сметките на община Видин

Наложиха запори на сметките на община Видин, съобщиха от кметството в областния град. Запорите са наложени от две видински фирми - ЕТ "Витан-Ж-Тодорка Младенова" и "Марс" ООД. Запорното съобщение от частен съдия-изпълнител е на общ размер от 20 469 лв. за първата фирма и 518 295 лв. за другата.

"Натрупаните суми, които общината дължи на "Марс" ООД бяха включени в решение на Общинския съвет от ноември миналата година за разплащане на просрочени текущи задължения за предоставяне на публични услуги за местни дейности. Според него част от тези просрочени задължения трябваше да бъдат изплатени по силата на сключено споразумение", поясниха от общината.

По този повод кметът Огнян Ценков е провел среща с представители на фирмата, след което е изготвена и изпратена покана до "Марс" ООД за уточняване параметрите на документа. Вместо обаче очакваното подписване на споразумение, то от фирмата отговарят с налагане на запор.

"Ръководството на община Видин е изненадано, че се предприема такава мярка, след като са водени разговори и счита, че подобна стъпка не е в полза и на двете страни. Съгласно решението на Общинския съвет, на "Марс" ООД трябваше да бъде изплатена сумата от 159 251 лв., която представлява част от просрочените задължения", заявиха още от общината.

Както писа "Труд", в началото на своя мандат новото общинско ръководство наследи близо 21 млн.лв. дългове. За справяне с тежкото финансово положение бе изготвена оздравителна програма. Общината получи безлихвен заем от държавата от 2 млн.лв., за да разплати най-неотложните си плащания.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони