Проблемът с падналата мазилка на СОУ "Константин Петканов" е отстранен

Бургаската фирма "Булелектрикс" санира наново училищна стена, от която се бе откъртило парче от топлоизолацията. Труд писа в началото на януари за случилото се в СОУ "Константин Петканов", в комплекс "Меден рудник". "Парчето, което се е откъртило е над козирка на задния вход. За щастие, мястото е такова, че не е застрашило никого. Под тази стена има козирка", обясниха часове след това ученици. Фирмата, извършила санирането през 2013- та година- "Булелектрикс" веднага е поправила щетите, показа репортерска проверка.

"Веднага, след като разбрахме за случилото се, отидохме и обезопасихме района. Температурите бяха отрицателни. Предполагаме че отнякъде е влязла вода, която е замръзнала и така е отлепила топлоизолацията", разказа шефът на "Булелектрикс" инж. Тодор Златаров. Другото предположение е, че лепилото може да не е направило добра спойка със старата фасадна мазилка. - "Отстранихме старата мазилка и монтирахме наново топлоизолационния пакет", обясни Тодор Златаров.

Той коментира, че за пръв път се получава такъв проблем на някой от обектите които е работил. Освен това, санирането на училището е било през 2013- та, последвалите две зими всичко е било наред. Никой не е застрахован от подобни случки, коментираха спецове в строителния бранш. В момента, в който температурите са позволили, фирмата е предприела действия и е отстранила проблема.

Коментари

Задължително поле