В първата приемна на кмета на Сливен: Нямаме работа, общината ни дължи пари

Над 30 граждани посетиха първите приемни на кмета на Сливен Стефан Радев /ГЕРБ/, четиримата му заместници и секретаря на общината - съобщиха от администрацията. Повечето от тях потърсиха помощ за проблеми от битов характер, настаняване в общински жилища, осигуряване на работа. Представители на фирми имаха въпроси по вече сключени договори с общината.

Към кмета Стефан беше отправено и предложение за съвместна работа на общината с озеленителна фирма, която да поеме част от поддръжката на зелените системи в града. Граждани сигнализираха и за некачествено извършени ремонтни дейности в различни квартали на Сливен. Фирми, на които общината дължи средства, помолиха за експедитивност при решаването на казусите с неразплатените задължения към тях. Сигнал за нарушение и искане за изплащане на дължими суми по договор на общината с фирма-изпълнител постъпиха при зам.-кмета по финансите Румен Иванов.

Колегата му Стефан Кондузов, зам.-кмет по строителството, беше потърсен за съдействие при решаването на имотни и имуществени спорове, имаше питания за ремонти на различни обекти. Зам.-кметът по европроектите Стоян Марков разясни на граждани възможностите по европрограмите в областта на земеделието и пчеларството, както и за заетостта и образованието на младите хора. Той насочи някои от посетителите към Общинския информационен център, където всеки може да получи точни сведения за еврофинансирането.

Предложения за събития, които да бъдат включени в културния календар на общината, получи зам.-кметът по образованието и социалните дейности Пепа Чиликова. Част от посетителите й в приемната имаха питания за професионалната си реализация. Секретарят на общината Валя Радева прие в кабинета си кметове на населени места, както и граждани с жилищни проблеми или такива, които търсят работа.

Приемните дни на ръководството на общината бяха възстановени от предишния кмет Кольо Милев /БСП/ и екипа му, след прекъсване от няколко години.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони