Георги Кадиев: „Златни отсъстващи“ избраха Кунева, предложението за Гери-Никол беше шега

„Златни отсъстващи“ и нагла демонстрация на модела КОЙ избра Меглена Кунева за министър на образованието. Това заяви пред bTV независимият депутат Георги Кадиев.

Според него най-големият проблем е ,че Кунева била избрана чрез задкулисни договорки – благодарение на отсъствието на депутати от всички групи – трима от Реформаторския блок, 10 от ДПС, шестима от „Атака”, част от групата около Лютви Местан.

"Ако идеята е да се търси красива и скандална жена за този пост, и Гери-Никол би свършила работа", заяви преди дни Кадиев, когато Кунева бе кандидатирана за министър на образованието. Днес той уточни, че това е било шега и е има предвид, че Кунева е тотално неподготвена за поста министър на образованието.

Обиди, които не бяха предизвикани от мен, предизвикаха размяната на остри реплики с Лъчезар Иванов от ГЕРБ в пленарната зала, уточни независимият депутат. Словесен сблъсък между него и Иванов имаше по време на дебата около избора на Меглена Кунева за министър на образованието.

До напрежението между двамата се стигна, след като Кадиев поиска прегласуване на избора на вицепремиера Кунева за образователен министър. "Групата на ДПС не успя да гласува - само 20 от 30 гласуваха, тази на „Атака” също не успя - само 5 от 11", обяви от трибуната независимият депутат.

Кадиев и Иванов се размениха остри реплики в залата, а после излязоха навън да се разберат. Чу се реплика: "Следващия път ще ти счупя носа".

До бой няма да се стигне, но ще има и в бъдеще такива сблъсъци, защото председателят на парламента Цецка Цачева не предприема нищо, обяви днес Георги Кадиев.

Той уточни, че с Лъчезар Иванов са изгладили отношенията си, като са си стиснали ръцете, а тезата, че сблъсъкът е за „дамата” е само метафора.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини