Полицаи заловиха измамници, "ужилили" баба с 1560 лева за лекарства

Полицаи заловиха двама телефонни измамници, отмъкнали 1560 лева от 89-годишна баба от белоградчишкото село Търговище. За късмет на възрастната жена спестяванията й са открити непокътнати, а мошениците вече са на топло в ареста.

Към 14,30 часа в четвъртък на домашния си телефон бабата получила обаждане от мъж, който се представил за личния й лекар. "Медикът" обяснил, че звъни от Англия и помолил за спешен заем от 2000 лева. Парите били нужни, за да прибере колет с лекарства от Плевен. Малко по-късно пред дома на възрастната жена с лека кола пристигнали двама непознати мъже, а жертвата им предала всичките си спестявания от 1560 лева. Минути обаче по-късно бабата се усетила и се обадила в полицията.

Униформените започнали незабавно издирване, алармирали колегите си от съседните региони и за броени часове влезли в дирите на измамниците - 24-годишният Б.С. и Б.Б. (25 г.) от видинското село Дреновец. Мъжете са спипани, когато колата им била спряна за проверка от монтански полицаи при разклона за с.Долно Церовене, Монтанска област.

При извършеното претърсване в автомобила и личен обиск на мъжете са открити и иззети два мобилни телефона и отмъкнатите 1560 лева. Към 17,30 часа измамниците са настанени в полицейския арест на РУ-Белоградчик.

Работата по случая продължава. Образувано е досъдебно производство.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони