Здравният министър Москов под кръстосан огън в парламента

Под кръстосан огън от депутатски въпроси и епитети по негов адрес попадна здравният министър Петър Москов.

Москов дойде в пленарна зала, за да обясни за пореден път за ваксините, внесени като дарение от Турция, и се изправи пред неодобрението на БСП и ДПС.

„За този акт, в други държави се подава мигновено оставка. Ние мислим за Вас като за бивш министър на здравеопазването“, заяви Тунчер Кърджалиев от ДПС.

„Бях готов за разговор на тема какви са реалните проблеми, какви са страховете, както и какви трябва да бъдат мерките на държавата. Искрено съжалявам, че в хода на тази дискусия има едно общо веселие в залата“, каза от своя страна Петър Москов.

След това той бе обвинен в популизъм, а Емил Райнов от БСП го попита дали не е извършил пробив в националната сигурност и в тази на целия Европейски съюз. Причината – вносната ваксина не била разрешена за употреба нито у нас, нито в ЕС.

В момента депутатите гледат предложението здравният министър два пъти в годината да дава отчет пред НС за това какво е положението с ваксините. Идеята е на БСП, а Реформаторският блок и Българският демократичен център вече заявиха, че ще я подкрепят.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика