Глобиха 300 лв. проститутка с адвокат в Русе

Проститутка отнесе 300 лв. глоба за нерегламентиран престой на бул. "България" в Русе по международния път София - Букурещ. Районният съд потвърди наказателното постановление на полицията, което И.П.Н. обжалва чрез адвоката си. Тя може да обжалва и това решение пред Административния съд в крайдунавскщия град.

Секструженичката била засечена миналата пролет от полицейски мотопатрул да виси вечерта на булеварда. Униформените служители я предупредили писмено да се махне и й съставили административен акт за 300 лв., че не изпълнила разпореждането им. И.П.Н. го подписала и не възразила, че я глобяват, но после атакувала постановлението в съда.

"Разпоредбата на чл.64 ал.1 от ЗМВР дава възможност на полицейските органи да издават писмено разпореждания до държавни органи, организации, юридически лица и граждани, когато това е необходимо за изпълнение на възложените им функции. Неизпълнението им подлежи на санкциониране с глоба от 100 до 500 лева", пише в съдебното решение.

Проститутките по входно-изходните магистрали на Русе се разбягаха след въведената практика на Районния съд да ги глобява заради "нетрудови доходи по неморален начин". Присъжданите административно санкции от 1000 до 5000 лв. се мотивират с чистото съдебно минало на жените, тежкото им социално положение и изхранването на децата им чрез полови услуги. Сред тях има и двама травестити.

Освен глоби, секструженичките си спестяват решетките чрез пробация, периодични среди с пробационен инспектор, общественополезен труд и забрана да излизат нощем на улицата.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право