Кметът на Солун: Разочарован съм, защото след 25 г. спорове за името на Македония сме в същата позиция

Шиндзо Абе: Япония ще накара КНДР да промени своя курс и да се окаже от ракетно-ядрените си програми

От днес грипна епидемия и в Благоевград

Спасителна акция за блокирани в старопланинска хижа близо до връх Шипка

15 пострадали след удар на влак в стена в Австралия

САЩ планират да изпратят допълнително хиляда души в Афганистан

Френският външен министър: Русия не може да реши сама сирийската криза

Близо 65 хиляди души останаха без ток в Канада заради силния вятър

165 машини чистиха снега в София през нощта

Импровизирано взривно устройство избухна в мол в Калифорния, няма пострадали

Лавров: Русофобията на Запада сега е по-лоша, отколкото по време на Студената война

Швейцарският курорт Цермат е блокиран заради повишена лавинна опасност

Повече момчета според поверието в „Дева Мария“

Броят на жертвите на пожара в Прага нарасна на 4

Учени създадоха карта на движението на мисълта в мозъка

Глобиха 300 лв. проститутка с адвокат в Русе

Проститутка отнесе 300 лв. глоба за нерегламентиран престой на бул. „България“ в Русе по международния път София – Букурещ. Районният съд потвърди наказателното постановление на полицията, което И.П.Н. обжалва чрез адвоката си. Тя може да обжалва и това решение пред Административния съд в крайдунавскщия град.

Секструженичката била засечена миналата пролет от полицейски мотопатрул да виси вечерта на булеварда. Униформените служители я предупредили писмено да се махне и й съставили административен акт за 300 лв., че не изпълнила разпореждането им. И.П.Н. го подписала и не възразила, че я глобяват, но после атакувала постановлението в съда.

„Разпоредбата на чл.64 ал.1 от ЗМВР дава възможност на полицейските органи да издават писмено разпореждания до държавни органи, организации, юридически лица и граждани, когато това е необходимо за изпълнение на възложените им функции. Неизпълнението им подлежи на санкциониране с глоба от 100 до 500 лева“, пише в съдебното решение.

Проститутките по входно-изходните магистрали на Русе се разбягаха след въведената практика на Районния съд да ги глобява заради „нетрудови доходи по неморален начин“. Присъжданите административно санкции от 1000 до 5000 лв. се мотивират с чистото съдебно минало на жените, тежкото им социално положение и изхранването на децата им чрез полови услуги. Сред тях има и двама травестити.

Освен глоби, секструженичките си спестяват решетките чрез пробация, периодични среди с пробационен инспектор, общественополезен труд и забрана да излизат нощем на улицата.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.