Местан обявява новата партия до дни, нямало да e турска

Новият политически проект на хората на Лютви Местан ще бъде обчвен в началото на следващата седмица. Това заяви депутатът, който остана лоялен на екслидера на ДПС, Хюсеин Хафъзов.

От вчера в медийното пространство се върти информация, че интензивно се подготвя учредяването на новата партия, за която Местан даде заявка ощена първата си пресконференция след изключването му от движението.

 „Цялата конкретика ще бъде обявена от г-н Местан следващата седмица”, уточни Хафъзов. Той категорично заяви, че ще разсее всички съмнения и подозрения, че ще се създава турска партия в България.

"Това не е възможно, няма как да се случи партия, която е учредена в България и регистрирана в български съд да бъде наречена турска”, посочи Хафъзов. И допълни: „В един от сайтовете беше споделено, че аз съм се виждал с кмета на Текирдаг или със съветника на валията на Одрин, а аз даже не съм пътувал там. Това е некоректна информация. Може би не цели нещо лошо, но има разминаване или в превода или в това, което добавят журналистите, когато интерпретират ситуацията”.

По думите му новата формация ще бъде обчвена в София. "Предполагам, че или конкретно г-н Местан ще участва в някоя от медиите, а може и на брифинг. Това предстои да бъде изяснявано”, каза той.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика