16 кюстендилски деца са осиновени през 2015 година

Шестнайсет са осиновените у нас и в чужбина деца на територията на Кюстендилския регион за 2015 год. - с едно по-малко в сравнение с предходната 2014-а, казаха от областната агенция по социално подпомагане.

Четири момчета и момичета са били извадени от списъка, след като навършили 18 години. Шест дечица са намерили дом в български семейства, останалите десет са заминали зад граница чрез международно осиновяване - основно в САЩ ,Италия и др. западни страни. Социални работници разказаха за невероятната съдба на четиригодишния Гошко от ромския кв.Изток в града, който бил с увреждания.

Няколко месеца останал последен във вече закрития дом "Майка и дете" над града - за него месеци наред се грижели към 30 души персонал. След затварянето на комплекса го върнали на родителите му, наскоро след това обаче бил осиновен от семейство в САЩ и вече живее там.

В регистъра с шанс за осиновяване за региона за т.г. са включени 40 момчета и момичета, каза шефът на областната социална агенция Светослава Макенджиева.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони