Тенисистките не успяха срещу белгийките

Отборът на Белгия се оказа високо препятствие за националките по тенис, които отстъпиха с 0:3 в последния си мач на турнира за „Фед къп“ в израелския курорт Ейлат. Така нашите останаха втори и запазиха мястото си в първа група на зона Европа/Африка, което бе реалната цел на водения от капитана Дора Рангелова тим.
В първата среща Елица Костова загуби от Исалин Бонавентюр - 3:6, 6:3, 3:6, после в битката на първите ракети 43-тата в световната ранглиста Алисън Ван Уйтванк надигра Цветана Пиронкова с 6:4, 6:2. В мача на двойки, който бе само за протокола, Диа Евтимова и Изабелла Шиникова допуснаха обрат срещу Мари Беноа и Ан-Софи Местах - 7:6, 2:6, 4:6.


Същевременно на мъжкия турнир Garanti Koza Sofia Open фаворитите продължават да печелят. Поставеният под №1 в схемата Роберто Баутиста Агут се класира за полуфиналите след 6:4, 6:3 над Адриан Манарино (Франция).


„Трябваше да играя силно и да вдигна нивото, за да спечеля - заяви световният Агут. - Доволен съм, защото не е лесно на такъв турнир. Чувствам се добре в София и очаквам с нетърпение следващия си мач.“
А той ще е срещу Жил Мюлер (Люксембург), който в сблъсъка на ветераните сломи испанеца Гиейрмо Гарсия-Лопес със 7:6, 6:4.


„Надявам се да се справя с още един испанец - пожела си Мюлер. - Предстои още нова тежка битка и искам да се възстановя по най-добрия начин. Доволен съм от начина, по който играх.“

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт