21-годишен отива в затвора за въоръжен грабеж в Смолян

3 години и 4 месеца затвор за въоръжен грабеж присъди на 21-годишен рецидивист Окръжния съд в Смолян. Венелин Трампов нахлу в хранителен магазин с пистолет в ръка около 19 часа на 20 януари вечерта. Той избутал 28-годишната продавачка и взел от касата 200 лева, след което побягнал.

51-годишният собственик на магазина веднага подал сигнал на тел. 112 за грабежа. Обирджията е заловен за по-малко от час от смолянските полицаи. Продавачката направила точно описание на крадеца, който бил разпознат и от криминалистите по записа от видеонаблюдението в магазина. Венелин е намерен да се крие в апартамент в Смолян и е арестуван. Оказало се, че грабежа в Смолян направил с газов пистолет. Той е осъждан 12 пъти основно за кражби.

През 2012 година е осъден от Окръжния съд в Пазарджик за опит за убийство на съученик. Той и негов приятел сипали сода каустик в супата на съученик в ТВУ "Ангел Узунов" в Ракитово през 2010 г.

По време на делото става ясно, че Венелин измислил да убият съученика и накарал приятеля си да сипе отровата в супата и нектара му, за да отмъсти за дребни пререкания. Венелин беше осъден на 2 години и 9 месеца пробация, а приятеля му тогава отиде в затвора. След това Венелин е излежавал присъди в затвора за непълнолетни в Бойчиновци. Признавам се за виновен, съжалявам, каза Трампов пред съда в Смолян.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони