Шефът на пресслужбата на МС: Целта на срещата в Лондон беше премиерът да бъде изваден от равновесие

Целта на част от хората, които присъстваха на срещата с премиера Бойко Борисов в Лондон, беше да го извадят от равновесие. Това каза началникът на пресслужбата на Министерски съвет Севделина Арнаудова пред Нова тв.

„Задават се неудобни и провокативни въпроси, в които няма нищо лошо. Но ако чака отговор, трябва да даде възможност да бъде даден, а такава нямаше. Целта на хората не беше да получат отговори, а да бъде изваден премиерът от равновесие, за да изпусна реплика, може би“, заяви Арнаудова и допълни, че не е забелязала Борисов да е изпуснал нервите си.

„За жалост срещата протече в лош тон с много агресия. Първата дама даде тон за това. Тя подвикваше, крещеше“, уточни още тя и допълни, че някакви откъси от срещата са се пускали „избирателно, абсолютно монтирано“. Според нея жената, която е задавала въпроси, е доста активна със симпатизантите на Атака, която, разбира се, може да пита въпроси премиера, но трябва да му даде възможност и да отговори.

Народният фолклор в действие

На тази среща не се случи от журналистическа гледна точка. Не се случи нищо ново, може би и това даде възможност народният фолклор да се развихри. Започна да се говори за скандали, каквито нямаше. Премиерът не е бил вбесен. Борисов се забавляваше с тази част от публиката, която се държа като на футболен стадион. Затова качих едночасовия материал в интернет, за да се види истината, разказа журналистът Николай Буров, който е присъствал на срещата.
„Имаше студенти от Кеймбридж, които задаваха наистина сериозните въпроси – теми като доклада на ЕК, електронното гласуване, имиджа на българите в чужбина. Имаше хора от някакви партии, имаше махленски подвиквания“, допълни още той и допълни, че нервна жена е започнала да крещи на премиера. „Затова хората, започнаха да му подвикват. Видя се в чудо човека и това обезсмисли срещата“, посочи Буров.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика