Съдят рецидивист, крал коли през ден

Окръжната прокуратура в Шумен изправя пред съда опасен рецидивист с 13 присъди, който продължавал да краде и след тях на принципа "две коли през ден". Калоян Каинов /33г./ е от варненското село Кичево, но прескачал и в Шуменско "по работа". В петък срещу него е внесен 14-и обвинителен акт за противозаконно отнемане на 2 коли в условията на повторност и за неправомерно теглене на пари от чужда банкова карта, съобщават от пресцентъра на Апелативна прокуратура - Варна. Предстои насрочване на делото, а той ще се яви пред съда в Шумен като напусне затвор, където излежава друга присъда.

Последните изяви на Каинов били през пролетта на м.г., когато в нощта на 12 срещу 13 април той отнел автомобил "Рено клио", паркирано на ул."Сан Стефано" във Варна. На следващия ден отпътувал с чуждата кола за Каспичан и към 02 ч. след полунощ разбил магазин, откраднал цигари, други стоки и портфейл с няколко банкови карти. За лош късмет в склада спял наемател, който се събудил от шума и видял крадеца. После добре описал злосторника и колата му пред полицията.

Същата нощ Каинов се вмъкнал в гараж в Каспичан и откраднал гуми и джанти за 390 лв. На следващия ден отмъкнал "Опел Корса", която си харесал на улица в град Нови пазар. Не е ясно как е карал едновременно и двете коли, но возилото е намерено пред дома му във варненското с.Кичево, пълно с веществени доказателства от извършените преди това кражби.

Каинов е спец по автокражбите, за това е съден и през 2010 г. от Софийския районен съд.

За последната си серия от кражби е причинил вреди общо за 3 511 лв. и е възстановил само 2 730 лв., съобщават от апелативна прокуратура.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право