Момиче почина в гимназия в Димитровград Трагичният инцидент е станал в част по физическо

Михаил Касабов – президент до конгрес

БАБХ изтегли от пазара над 250 кг пушена риба от Румъния, заразена с листерия

Веселин Марешки оправдан на първа инстанция за изнудване и заплахи Приятели на ищеца окупираха съда с плакати и викове "Мафия" и "Продажници"

Скандален италианец: Със сър Алекс уговорихме мач, дадох му „Ролекс“

Изоставиха бебе в поликлиниката в Петрич

Енергийният министър инспектира нова инфраструктура за стъкларските заводи в Търговище

Експлозия в джамия в Афганистан уби най-малко 28 души и рани десетки

Димитър Радев: Решението за еврото е стратегическо, а не конюнктурно

Камери спряха грабежите в Слънчев бряг Над 300 покриват 80% от територията на най-големия курорт у нас

Япония премахна забраната за внос на българско пилешко

БНБ пуска нова банкнота от 50 лева с нови защитни елементи Влиза в обращение от 1 ноември тази година

Вицепрезидентът Йотова: Ролята на Съда в Страсбург е динамична и продължава да нараства

1000 лв. глоба за дядо, претрепал котка

Пенсионерът Вичко Вичев/74 г./ от град Велики Преслав, който претрепа котка, заради изяден обяд, е наказан с 1000 лв. административна санкция. Садистичната разпра с животното, бито със сопа и мушкано с нож, се разигра на 30 юни м.г. Както „Труд“ писа, дядото захвърлил писаната в кофата за смет пред къщата си, но съседи го видяли и алармирали полицията.

Преди дни районният съд във Велики Преслав е наказал мъжа с глоба, заради проявата на жестокост към гръбначно животно, като му причинил противозаконно смърт с нож, пишат магистрати. Деянието се отличава с особена жестокост и е престъпление по чл.325б от НК.

В полза на държавата се отнемат и приложените по делото веществени доказателства, а именно два ножа – единия 30 см, другия 35, както и дървен кол 1,50 м. Пенсионерът трябва да плати и 86 лв. деловодни разноски. Бай Вичко има право да обжалва наказанието пред окръжния съд в Шумен, ако не е съгласен и най-вероятно ще го стори.
Още миналото лято, когато случката с погубената котка гръмна, на домакинът никак не му се вярваше, че заради една котка може да го съдят толкова сурово.

„Котки нямат работа в къщата ми!“, категоричен бе пенсионерът и разказа, че животното само си е виновно. То му изяло храната, на която разчитал. Имал салам и пилешко бутче, дарени от съседите. Точно ги бил стоплил и щял да се храни, когато видял чинията празна. Котката пробягала и се пъхнала под леглото, а гладният стопанин побеснял. Налагал я със сопа. Не стигнало това, но я намушкал и два-три пъти с нож. Открай време Вичко не обичал мъркащите животни. А котката била на племенника му, с когото живеели в една къща на ул.“Цар Асен“.

След инцидента по отношение на обвиняемия била взета и мярка за неотклонение „подписка“, която магистратите отменят. Вичко е с 200 лв. пенсия и не е ясно как ще намери средства за административна санкция, с която съдът иска да го превъзпита.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.