20-годишен намушка баба си и баща си

20-годишен младеж от Попово нападна с нож баща си и баба си при лют скандал за пари. Тримата са в болницата в Търговище. Най-тежко е било състоянието на 66-годишната жена, която вече е стабилизирана.

Извършителят П.П. пък е на лечение под полицейска охрана, след издадена заповед за задържане.

Семейната драма се разиграла към 17,30ч в събота в къщата на бабата в село Ломци, където живеел и 47-годишният й син. Тогава при тях дошъл младежът от Попово и настоявал да му дадат пари, за да излезе вечерта.

Това сочат първоначалните данни, които полицията ще уточнява при разпитите тепърва.

Бащата и бабата отказали на момчето, тъй като и самите не разполагали с излишни средства. Разразил се скандал, при който младежът грабнал кухненски нож и се нахвърлил върху роднините си. На баща си нанесъл няколко порезни рани в областта на корема. Баба си пробол във врата. В борбата между тримата пострадал и той самият, като срязал сухожилията на два от пръстите на дясната си ръка.

20-годишният П.П. живеел сам в Попово и бил безработен. Преди време се върнал от Англия, където бил на гурбет. По непотвърдена информация там работел и брат му. Родителите им били разведени.

На младежа ще бъде направена и психиатрична експертиза, която да установи дали няма и други причини, които да са отключили агресията му.

По случая е образувано досъдебно производство, което тепърва ще бъде квалифицирано, според тежестта на раните и показанията на роднините.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право