Ало измама: "Следовател Кънчев" взе 1000 лв. и злато за гаранция в полунощ

В полунощ жена от Исперих, Разградско, беше заблудена от телефонни измамници, даде им 1000 лв. и злато и се усети, че е попаднала в капана на "следователя Кънчев". Поредната нагла измама е станала в нощта срещу неделя, когато 66-годишната С.Х. била разбудена от звъна на домашния телефон. Сънената жена била паникьосана от мъж, представил се за следователя Кънчев.

С ултимативен тон той й съобщил, че дъщеря й е задържана в полицията и веднага трябвало да се платят 3000 лв., за да я освободят. Паникьосана тя казала, че няма толкова и може да даде 1000 лв. Следователят уж неохотно приел да вземат злато към гаранцията. Пратеник на следователя пристигнал само 30 минути по-късно и прибрал парите, както и неустановен грамаж накити от ценния метал.

Тогава осъзнала се, жената се обадила на близките си да пита какво точно се е случило с дъщеря й. Така разбрала, че е измамена. 10 минути след предаването на парите, тя звъннала и в полицията в Исперих.

Предната вечер към 20ч пък 78-годишна жена дала на непознат 3000 лв., след като била вдигната по тревога с новината, че дъщеря й убила дете при катастрофа. Тя трябвало да я спаси от съд чрез парична сума.

Общо петима жители на област Разград станаха жертви на измама през изминалата седмица. Първо 51-годишна даде на "търговец на бяла техника" капаро от 500 евро. След нея, при сделка за радиатори, 77-годишна изгоря с 2000 лв. В групата на жертвите на измамниците попадна и 78-годишен, който пък плати "мито" от 8000 лв. за колет от сина си от Германия.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони