На 12 ноември 2019 да почерпят

Дневен хороскоп на Алена за вторник, 12.11.2019

Румен Радев: Трябва да върнем младите хора на спортните площадки и да ги научим да бъдат отбор Държавният глава участва в церемонията по случай 100-годишнината на баскетбола в България

Забраняват риболова в част от язовирите

Столични квартали остават без вода във вторник заради ремонти

Бизнес имотите привлякоха инвестиции за 1 трлн. долара

Връщат иззетите оръжия на Национално дружество „Традиция”

Наемателите в София все по-често търсят лукс Ръст от 50% на сделките

Банки докладват оборота при онлайн търговия

Кога мога да прехвърля отпуската си за следващата година?

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ във вторник, 12 ноември 2019

Иде криза за инженери и лекари в следващите 10 г.

Боян Магдалинчев: Позицията на президента за избора на главен прокурор не е обсъждана официално във ВСС

Прокурори влязоха в болницата в Пазарджик заради ТЕЛК афера (обзор) По разпореждане на премиера Бойко Борисов директорът д-р Васил Вълчев е освободен

Крайната десница стана трета сила в Испания Социалистите спечелиха изборите, но с по-малко мандати

Чифте баня не може да се продава, постанови съдът

Откритата още през 1913 година Чифте баня в Кюстендил, която е недвижим архитектурно-строителен паметник на културата и паметник на градинското и парково изкуство с категория „местно значение“, може да се отдава на концесия, не и да се продава, постанови административният съд.

Двуетажният комплекс със засторена площ от 1 394 кв.м. в центъра на града, построен от чеха Рудолф Фишер, беше обявен за продажба чрез таен търг при първоначална цена от 1 026 000 лева с решение на минипарламента от февруари м.г. Последваха протести и шествия пред общината, а от БСП централата в града дори насрочиха референдум за спиране на продажбата – допитването обаче се провали заради несъбрани минимум подписи по закона. Накрая спорът стигна до съда.

За Чифте баня приоритетно действие има Законът за културното наследство, според който тя може да бъде предоставена на концесия, но не и продавана по Закона за приватизация и следприватизационния контрол“, мотивира се съдът. Пред банята има 5,6 декара парк – алеи, шадравани, атрактивни кътчета. Решението може да бъде обжалвано пред Върховния административен съд. На вече организираните два търга м.г. не се явил нито един купувач, интересът към банята е бил нулев, казаха от общината.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.