Родилка се измъкнала на косъм от смъртта, оставили я с часове без наблюдение

Родилка се е измъкнала на косъм от смъртта след като било оставена часове наред без наблюдение след раждане със секцио.Санитарка забелязала огромен съсирек до леглото на родилката, но дежурен лекар препоръчал само да се сложи на система. Това разказа в студиото на bTV Милена Стефовска, която е преживяла ада след раждането на сина си във Втора градска болница. За всичко преживяно тя обвинява д-р Хаджийски от болницата.

„След планово секцио в 10.35 часа сутринта от раждането на сина ми до 16.30 часа бях оставена без надзор. Бях изкарана от реанимация, караха ме сама да стигна до стаята си и оставена там”, разказа Милена.

„Пристигайки след 16.30 часа, санитарката забелязва, че изпада огромен съсирек. Извикаха доктора, който каза: „Нормално е, не се глези, стегни се, това е секцио, боли”. Болките ставаха все по-нетърпими. Аз нямах сили да викам доктора. Жената на леглото до мен вършеше тази работа”, спомня си Милена, която е категорична, че зад всяка нейна дума стои свидетел или документ.

„На доктора, който дойде нощна смяна, му трябваше минута и половина да ми натисне корема, да види как излиза кръвта, да докара ехограф, да види какво се случва и да извика спешните екипи моментално да ми бъде назначена животоспасяващата операция”, допълни тя.

„Не може да не докара ехограф, за да види дали всичко е наред”,категоричен е бащата на детето Цвятко Коцев. По думите му за преглед не може и да става дума. „Според лекарите се оказа, че имало срастване на плацентата с матката и това не е било видяно при самото секцио”, заяви Коцев.

Д-р Мария Чорбева от Втора градска болница заяви, че след сигнала лекарска комисия е установила, че няма пропуск от страна на лекарите по време на секциото. „Тази плацента, която се е сраснала с матката, може да се случи, не е пропуск от страна на лекарите. Това доказаха и проверките”, подчерта тя. Д-р Чорбева обясни, че д-р Хаджийски е написал своите обяснения по случая и за него не е имало нищо обезпокоително до този момент. Получилото се кървене при родилките е било в рамките на нормалното след секцио, подчерта тя.

Имало е мануално отделяне на ципи на плацентата, тъй като за да може да премине детето, част от нея се разкъсва, обясни д-р Георги Канзов от Изпълнителна агенция „Медицински одит”. По думите му срастването на плацентата няма как ехографски да се види веднага след операцията.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини