Слагат водомери и на минералната вода

Спа хотелите и балнеологичните центрове в София ще плащат, ако искат да лекуват хората с минерална вода. Столичният общински съвет ще приеме тарифа за водовземане от находищата си. В момента ползвателите на минерална вода на плажове и хотели не плащат такси, пише Dnes.bg.

Тарифите са определени в специален доклад, който ще се гласува на едно от следващите заседания на Столичния общински съвет. В него е разписано, че за питейно-битово водоснабдяване цените са според градуса на водата, като за кубик ще се плаща 90 стотинки, левче или 1,10 лв.

Тарифите за лечебни и питейни цели, рехабилитация, профилактика, спорт, отдих, хигиенни нужди и отопление в специализирани болнични заведения са доста по ниски. Така ако един спа хотел иска да лекува гостите си термалната вода, то то ще плаща между 8 и 15 стотинки на кубик, ако течността е до 30 градуса.

Те обаче задължително трябва да са регистрирани по Закона за лечебните заведения. От общината са предвидили тарифи и и за лечебниците, които не са регистрирани. Те ще плащат от 30 до 70 стотинки за кубик термална вода. За хидротермално отопление и всички други стопански и производствени цели цените са 0,30 лв., 0,70 лв. и 0,80 лв. за кубически метър.

Гражданите, които си наливат вода с туби и шишета няма да плащат такси, успокояват от "Московска" 33.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Бизнес