Пиян зареди на бензиностанция и катастрофира при опит да избяга

Пиян шофьор е предизвикал катастрофа на бензиностанция във Велико Търново след като заредил и опитал да избяга без да плати. Случката се разиграла в събота около 12,30 ч. Водачът на лек автомобил Фиат „Типо» напълнил резервоара с гориво за 105 лв. Веднага след това 48-годишния И. И. се метнал зад волана и натиснал газта.

След секунди обаче се блъснал в бордюр до петролния обект. При сблъсъка се получила пробойна в резервоара на возилото и започнал теч на бензин. След сигнал на персонала на бензиностанцията, на място били изпратени екипи наполицията и пожарната.

И. И. бил тестван за алкохол, а дрегерът отчел 1.32 промила. Той е отказал кръвна проба. Срещу търновеца е започнато бързо производство за шофиране в нетрезво състояние. След доклад на материалите в прокуратурата той е привлечен като обвиняем и за измама.

Друг водач, употребил алкохол е установен и в Павликени. Около 1,10 часа в нощта срещу понеделник е извършена проверка на лек автомобил Форд „ Фиеста", управляван от 38-годишния Х. Х. от Павликени. При проверка на водача за употреба на алкохол, апаратът е отчел 2,25 промила. Той е дал кръвна проба за химичен анализ. По случая е започнато бързо производство.

Коментари

Задължително поле