Горят треви и храсти край Благоевград

Остават неясни причините за пожара, избухнал в столичен ресторант

Марсилия – входът на Прованс Пристанището, брулено от мистрала, е най-голямото във Франция

Австралийска авиокомпания извърши най-дългия директен пътнически полет

12-годишен велосипедист е със счупени нос и ръка, след като го блъсна кола в Разград

Стефка Стоева: ЦИК е готова за местните избори

Мошеници ползват името на депутат за измамни схеми за дърва за огрев

Бургаски рибари: След лефера, дойде барбун, паламудът тръгнал към нас (ВИДЕО)

Министър Горанов обсъди с Кристалина Георгиева глобалното икономическо развитие

Пасквил поруга Христо Ботев „Чий е Ботев?” води класацията на литературния позор

Бял дим за данъчните облекчения в Гърция, отменят ДДС за строителство

DBX захапва асфалта със силата на 550 коня Първият SUV на Aston Martin излиза с двигател V8 от Mercedes AMG

Александър Сано: Не очаквай от чашка 200 грама да извадиш литър

Джулиана Гани ще се снима гола и след раждането

Ало апаши мамят баби, карат ги да им ходят на крака

Телефонните апаши станаха изключително нагли – вече карат немощни баби да пътуват с обществен транспорт до тях, за да им дадат парите си. Само в последните дни две пенсионерки от област Монтана са излъгани и обрани със схемата за плащане на колет от чужбина. Едната старица дори пътувала с автобус до града, за да се срещне с измамниците, съобщиха от полицията. На 2 февруари непознат се обадил на 80 годишната П. С. в Лехчево, представил се за нейн племенник и поискал 16 500 евро, за да освободи колет от чужбина. Бабата с мъка признала, че има спестени само 1250 лева и не може да помогне на любимия си „племенник”.

Апашът обаче се съгласил и на тази сума и накарал възрастната жена да вземе автобуса от Лехчево до Монтана и да пътува 70 км в двете посоки, за да предаде на куриер парите. Няколко дни пенсионерката чакала роднината да й върне сумата, накрая разказала на съседи за проблема си и разбрала, че е измамена. В четвъртък миналата седмица пък на домашния телефон на 79 годишната Елеонора Б. в Монтана се обадила жена, която се представила като нейната близка „ Пенка” и поискала пари, за да освободи от митницата колет от чужбина. Бабата се съгласила и на другия ден предала на пристигнал куриер 1740 лева. Два дни старицата чакала „Пенка” да й върне парите, докато накрая разбрала че е обрана и се оплакала в полицията. Само от началото на месеца телефонните измами в област Монтана са пет. Сигналите за обаждания на „ало апаши” по домовете обаче са десетки, казаха от Областната дирекция на МВР.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.