Победителка за Световната купа кара в Пампорово

Лена Дюр е най-титулованата състезателка, която ще стартира в двата слалома за Европейската купа по ски алпийски дисциплини в Пампорово. Германката спечели паралелния слалом в Москва през 2013 година, а освен това има и бронзов медал от отборното състезание на световното в Шладминг 2013.


Слаломите в Пампорово са във вторник и сряда. Заявени са общо 74 алпийки от 20 държави. Сред тях са водачката в генералното класиране за Европейската купа Марен Скьолд (Норвегия), както и австрийката Катарина Галхубер, която пък е начело в подреждането само в дисциплината слалом.
Алпийките направиха свободна тренировка на писта „Стената“. Всички състезателки останаха много доволни от отличното трасе.


Сред участничките има още една скиорка с бронзов медал от шампионат на планетата. Това е шведката Ана-Свен Ларсон, която спечели отличието в отборното състезание от шампионата на планетата Бийвър Крийк 2015. С най-голям отбор се представя Швейцария - 10 състезателки. Сред тях се откроява Ясмина Сутер - бронзова медалистка в слалома от Първите младежки зимни олимпийски игри в Инсбрук.


Официално състезанията бяха открити от спортния министър Красен Кралев, министъра на туризма Николина Ангелкова, Цветелина Бориславова, собственик и главен изпълнителен директор на холдинг CSIF, и Цеко Минев, президент на Българската федерация по ски.
Организаторите обявиха свободен вход за състезанията във вторник и сряда.

Коментари

Задължително поле