Трети кандидат влиза в битката за ректор на академията в Свищов

Трети кандидат се появи изненадващо за ректор на Стопанската академия „Д.А.Ценов” в Свищов. От няколко месеца бе известно, че за поста ще се състезават пъководителят на катедра „Финанси и кредит” проф. Андрей Захариев и преподавателят по маркетинг доц.Иван Марчевски. В понеделник изненадващо бе обявено, че в надпреварата влиза и преподавателката от катедра Международни икономически отношения проф.Таня Горчева.

Същия ден бе проведен избор за председател и зам.председател на Общото събрание. За тези позиции се състезаваха два екипа-проф.Борислав Борисов и проф.Красимир Шишманов, както и тандемът –проф.Румяна Лилова и доц.Пламен Петков. На първи тур нито една от двойките не успя да събере 50 +1 гласа. На балогаж обаче беше гласувано за тандемът събрал повече гласове и за председател и негов заместник бяха обявени проф.Борисов и проф.Шишманов.

За 16 февруари е насрочен вотът за избор на ректор, с което се предполага, че сагата за легитимно академично ръководство на свищовския ВУЗ ще приключи.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Образование