Зам.-председател на НС покани в парламента ученик, дръзнал да критикува депутатите

Зам.председателят на Народното събрание и депутат от Реформаторския блок от Великотърновския регион Иван Иванов се срещна лично с ученикът от лясковското село Добри дял, който преди дни дръзна да отправи остра критика към депутатите чрез видео клип, който се върти в социалните мрежи.

Народният представител разговаря с 18- годишния Павлин Иванов, който е ученик в СОУ “Максим Райкович” в Лясковец. Момчето разказа, че баща му е починал, а майка му вече 10 години работи в Италия, за да издържа децата си. Павлин живее с брат си и баба си. Ученикът потвърди, че е възмутен от безработицата и безпаричието на хората в страната. Той не крие и гнева си за българите принудени да мизерстват зад граница, за да осигурят препитание за близките си.

“Нашите баби и дядовци взимат по 180 лв., с които да си платят тока, водата и лекарствата, без които не могат да живеят. За депутатите тази сума е просто една вечеря, а пенсионерите трябва да изкарат с нея цял месец”, заява в клипа ученикът.

„Поканих момчето и негови приятели да дойдат в парламента и да присъстват на заседания. Нека се запознаят с работата на депутатите, да поставят лично въпросите, които ги вълнуват. Ще ги срещнем и с членовете на парламентарната комисия за младежта и спорта”, сподели пред „Труд” Иван Иванов.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика