Дневен хороскоп на Алена за четвъртък, 17.10.2019

На 17 октомври 2019 да почерпят

Възрастен мъж се самоуби с преработен пистолет в Бургас

Фермери блокираха магистралите в Нидерландия

Сирийски правителствени войски са влезли в северния град Кобане край турската граница

Британската телевизия пуска канал без новини за Брекзит

Турция готова на санкции от САЩ Кремъл иска да е посредник между Дамаск и кюрдите

Тръмп: Конфликтът в Сирия е между Анкара и Дамаск и те трябва да си го решат

Голям пожар изпепели склад за кабели в Плевен

Голи тела обитават „Къщата на София”

Лозан Панов потъпква законите, професионалния дълг и чест

Съветът за сигурност на ООН: Има риск от „разпръскването“ на пленени дейци на „Ислямска държава“ в Сирия

„Черна роза“ вече и на българския екран

Започва изграждането на скейтпарк в Стара Загора

Всеки пети българин мизерства

МВР получи още 250 000 лв. дарения

За последните три месеца на 2015 г. вътрешното министерство е успяло да привлече 250 000 лв. от дарения. Това се вижда от отчета на ведомството, качен на интернет страницата му.

Отново най-много средства са предоставили общините, които дават редовно средства на полицията за бензин, смазочни материали, гуми и части на автомобилите.

Като пример може да се даде община Несебър, която е превела на полицията 5680 лв., после още 4907 лв. и през декември е дала 45 437 лв. Зареждането на един резервоар на среден клас кола е около 90 лв., а с горивото могат да се минат близо 700 км.

Община Пазарджик е успяла да обзаведе служебно жилище, което е собственост на ОДМВР-Пазарджик, за малко над 2500 лева.

„Държавно горско стопанство“-Шумен е дарило на местната полиция дърва за огрев за 1800 лв. На същата стойност е и дарението на посолството на Холандия, което е купило на ОДМВР-Сливен лаптоп Lenovo.

От 1 януари МВР отново е едноличен собственик на капитала на „Безконтактни мултиплексорни вериги“ ЕООД. Това е станало с разпореждане на Министерския съвет, прието на 19 януари. Не е ясно защо решението е трябвало да бъде взето извън редовно заседание. За него се разбра, след като в системата за правна информация на МС се появи решението в раздел „Разпореждания“.

В продължение на две години фирмата БМВ, която бе сред големите дарители на МВР, бе подчинена на транспортното министерство, където беше прехвърлена от МВР. До това се стигна, след като вътрешният министър Цветлин Йовчев обяви, че ще освободи МВР от несвойствени функции – една от които е търговската.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.