Синът на Ценко Чоков отива на съд за расистки побой

Нападнал студент без причина, ударил го по главата и го съборил, крещейки: „Мангал“

Мартин Чоков не се признава за виновен

По-малко от месец след като 19-годишен студент се оплака, че е нападнат и пребит от сина на кмета на Галиче Мартин Чоков (18 г.), прокуратурата го прати на съд.

На 13 февруари Радослав Илиев съобщи в ефир, че е удрян по главата от Мартин, а съвсем наскоро претърпял операция заради тумор в мозъка. Нападнал го без причина и му крещял: „Мангал!“

Мартин бе задържан, но освободен веднага, тъй като местен лекар уверил, че младежът имал страх от арестантски помещения. Тогава главният прокурор Сотир Цацаров прати висши обвинители да съдействат на колегите си в Бяла Слатина. След намесата им Мартин отново бе задържан въпреки мнението на лекаря. По-късно съдът го пусна от ареста срещу гаранция.

Мартин сега ще отговаря, че е нанесъл лека телесна повреда на Радослав. Застигнал го с джипа си на улицата и започнал да го обижда безпричинно. След това слязъл от колата, ударил Радослав в лицето и го съборил. При падането младежът ударил главата си в камък. Според прокуратурата тогава Мартин понечил да извади бухалка, но негов приятел го спрял.

Радослав бил със счупена тилна кост, отоци и кръвоизлив.

Мартин не се признава за виновен. А след инцидента Радослав и родителите му са с охрана заради опасения, че бащата Ценко Чоков може да ги притеснява. Той е кмет на Галиче вече пети мандат. Прочу се като страж, който връзва по стълбовете крадци, води местните на безплатно море преди избори и кара „Мерцедес“ за 200 000 лв.

Синът му вече има две присъди за побой. Кметът пък е обвиняван от местни за палежи и заплахи.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право