Хванаха в гюме за диви патици пишман бракониери с незаконни пушки

Шестима бракониери, излезли на незаконен лов за диви патици, бяха разкрити от служителите на Регионалната дирекция по горите в Сливен, съобщиха от полицията в областния град. Акцията е извършена с участието на служители на реда от Нова Загора.

Нарушителите били спипани около 17:30 ч. на 6 февруари в землището на новозагорското село Съдиево. При проверката пишман ловците на възраст от 25 до 45 години били заловени в металното укритие /гюме - б.р./, изградено специално за лова на пернатия дивеч.

Иззети са диви патици, които бракониерите приготвили за мюре - примамка за плячката си. Намерени са три ловни пушки с боеприпаси към тях, като само едната била законна. Останалите две - турска едноцевна и руска двуцевна пушка, били със заличени номера.

Тепърва ще се установява чия собственост са те. Горски служители заявиха, че само един от шестимата бракониери имал документи на ловец, но без заверен билет. Повечето били родом от Стара Загора. Води се досъдебно производство. Започват проверки на всички гюмета в региона - казаха от Регионалната дирекция по горите.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони