Задържаха ало измамници, завлекли дядо с 2000 лв за операция на близък

Криминалисти от Горна Оряховица са задържали двама телефонни измамници, които завлекли старец от Габрово по схемата «пари за операция на близък».

Работата по случая е започнала около 15,30 часа в понеделник, когато в полицията във Велико Търново била получена информация за 40-годишен мъж, който пътува с лек автомобил от Габрово към старата столица носи 2000 лв., придобити от телефонна измама. Същия ден 80-годишен мъж се оплакал, че е станал жертва на мошеници, които му казали, че дъщеря му се нуждае от спешна операция на крака и трябва да се плати за интервенцията.

Незабавно служители на РУ – Горна Оряховица предприели небоходимите мерки и малко по-късно въпросният автомобил е бил засечен, край горнооряховското село Драганово. Същевременно са били извършени мероприятия по издирване и установяване на граждани, за които е имало информация, че се занимават с измами.

След около два часа в района на болницата в железничарския град е задържан лек автомобил «Ауди» и 21-годишния Й. П., известен на полицията и 26-годишния Д. С., криминално проявен и осъждан за измами. Двамата са от стражишкото село Камен.

При проверката на арестуваните и автомобила им, полицаите открили и иззели мобилни комуникатори, между които и мобилният телефон със СИМ картата, с който е била извършена измамата.

Двамата злосторници са задържани за 24 часа. Мъжът пренасял парите се е прибрал в Габрово и там е заловен от служители от местното полицейско управление.

Работата по документиране на престъпната дейност на Й. П. и Д. С. продължава, съвместно със служители на ОДМВР – Габрово.

Коментари

Задължително поле